2011.02.08. 14:18| Szerző‘: Zsit (nyau és rémizé)

A gyerek (a nagyobbik) tegnapelőtt sírógörcsöt kapott.

Az én hátamon meg felállt a szőr. Most ennyire észnél van a gyerek, vagy én maradtam le valamiről.

A dolog lényege, hogy most kezd neki leesni az, hogy nem élünk együtt az apjával. Követelte, hogy szeressük újra egymást. Próbáltam meggyőzni, hogy nem utáljuk mi egymást, de már nem vagyunk szerelmesek, őt meg feltétlenül szeretjük (ja, onnan indult a dolog, hogy nagyon szeretne engem királynős-menyasszonyi ruhában látni, és ennek csak az a kivitelezési lehetősége van, hogy én újra hozzámegyek az apjához).

Azt is mondtam neki, hogy apu már másik nénit szeret szerelemmel, szóval a kívánsága lehetetlen.

Na, erre tört ki a vihar. Merthogy az nem igazság, mert az ő anyukája a legszebb a  világon és mi az hogy apu mást szeret és vegyem tudomásul, hogy haragszik rám, mert elváltunk. És nem akarja, hogy az apja barátnője legyen az apja mellett királynős ruhában és akkor lesz neki tesója, akinek majd segíteni kell, de ő nem is fog róla tudomást venni, és nem is segít majd jól.

Na itt kezdtem leakadni: terhes lenne az apja barátnője? Vagy már képes ennyire elvontan gondolkodni és magától következtette ezt ki, hogy esküvő után gyerek jön? Vagy honnan szedte a sztorit?

Mondjuk nem mintha lenne ebbe beleszólásom, de tény, hogy nem rajonganék az ötletért :).

Viszont hogy megvigasztaljam, megkérdeztem tőle, hogy akkor mi lenne, ha nem az apjánál lenne új kistesó (ez a kisebbikem mániája: majd lesz neki kistesója, mert az anyu fog szülni egyet, és az se baj, ha fiú :D), hanem nálunk. Hála istennek ez ellen is kategorikusan tiltakozott, majd magától értetődően megtiltotta nekem, hogy valaha is szerelmes legyek és másik hím sem lehet ott nálunk soha-soha.

Kissé erőtlenül tiltakoztam, azzal érvelve, hogy nem vagyok még túl vén, szerelmesnek lenni meg jó. És bizony lehet, hogy nekem is lesz szerelmesem, ami az én dolgom, nem az övé (bár nem tudom, hogyan lehetne ebből kihagyni :D).

Sikerült kellően elviccelnem a helyzetet, így abbahagyta a sírdogálást, és elökörködtünk még vagy fél órát, de tudom, hogy filózik rajta.

Hát, nem lesz innentől kezdve könnyű dolgom, és igazán nem is tudom, hogy mi mást mondhatnék (a "te még kicsi vagy és majd ha nagy leszel, megérted" az nem jó szöveg - szóval ki kéne valami hatásos érvet találnom, mert a gyerek nem zsarolhat ezzel, na!).

A bejegyzés trackback címe:

https://ittanyugatihatarszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr522646808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Upuaut 2011.02.08. 15:26:58

Ez bizony kellemetlen szitúáció.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.08. 15:43:43

a válást mindig a gyerekek sínylik meg leginkább, és ők tehetnek róla a legkevésbé. A család alapvető biztonságot jelent nekik, és ezt a biztonságot szünteti meg számukra a válás.
A mai helyzetre megoldási javaslat: mi lenne ha azt mondanád, hogy keresel neki másik apukát? Vagy ez gáz? Nem vagyok szikológus, nem értek hozzá, csak tipp. Igyekszem soha nem elválni (ez nálam alap, az én szüleim elváltak, ÚGY, hogy a végén a nagynénénk nevelt fel, éshát nem túl jó érzés gyerekként azt érezni, hogy se anyádnak se apádnak nem kellesz). A TE gyermekeid csak félig tapasztalják, de nyilván ez sem jó érzés. Nem új olvasó vagyok, látom az előzményeket, szóval nyugi nem hibáztatlak. De ettől a gyerekeknek még nem jobb. Érezzék, hogy TE ott vagy nekik 10000%-ban. Most ezt tudod leginkább adni nekik.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.08. 15:47:48

bocsánat hogz már megint kommentelek, szóval ha egy apa meg tudja tenni, hogy egy másik nőért elhagyja a... a feleségét, az még hagyján. Felnőtt nő, talál másikat, még ha ideiglenesen rossz is neki. De hogy a gyerekeit, akiket Ő hozott ide a Földre, és kutya kötelessée lenne a rendelkezésükre állni amikor csak szükségük van rá: szerintem azáltal hogy lelécel, a gyerekeket megfosztja az Apától, attól az embertől, aki 24órában az apukájuk. A hétvégi apuka nem apuka. Az lószar, az fájás belül, az hiányérzet, de ő már nem Apa.
És ha egy ember meg tudja tenni azt a kegyetlenséget egy védtelen gyerekkel szemben, hogy megfosztja az Apjától amikor neki még szüksége van rá, az ne mondja nekem, hogy szereti azt a gyereket.
Szóval ha Te azt mondod a kicsinek, hogy apa már nem szeret annyira, de keresünk valakit aki igen, azzal szerintem nem is hazudsz.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.08. 15:52:37

@Upuaut:
látszik, hogy rengeteg tapasztalatod van a témában :)

@Laci Today Magazin:
azt éppen nem akarom, hogy új apuka legyen
(ez egyébként szinte lehetetlen, a helyzetemből fakadóan kevesen vállalnának, mert ki akarja más gyerekét nevelni - meg rohadt válogatós is vagyok állítólag :D)
A meglévő egészen jó nekik, csak ugye nem vagyunk együtt (de tényleg, igyekszik nagyon jó apa lenni, nagyjából sikerül is neki - így, hogy nem kell a mindennapokkal küzdenie)
Nézd, egészen belenőttek a helyzetbe, a kicsinek konkrétan fogalma sincs arról, hogy mi a teljes család, sajnos a nagyobbik nem ilyen szerencsés ebből a szempontból.
Azt tudják, hogy ott vagyok nekik, és talán ezért is mondta a nagy, hogy nem akar másik hímet látni mellettem (féltékeny ám a szentem ezerrel, a húgára is :D).
Inkább az a gondom, hogy hogyan tudom megértetni a helyzetet. Semmi ötletem nincs :(

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.08. 15:56:07

@Laci Today Magazin:
nézd, nem őket hagyta el (vagyis kicsit igen, erre van elméletem), hanem elvileg engem.
Mi értelme lenne együtt maradni és látszatokat gyártani, pláne a gyerekeknek .....
(kommentelj nyugodtan, azé' van :D)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.08. 16:18:54

@Zsit (nyau és rémizé): persye hogz nem MIATTUK ment el, de ay ő syempontjukból: elhagyta őket. JÓ megoldás nincs. Egzedül is fel lehet nevelni őket, mint ahogy mi is apa nélkül nőttünk fel. Engem a nagynéném nevelt, a nagymamámmal közösen mert egy házban laktunk, nem volt férfiminta-apaminta gyerekkorban, és a mai napig CSAK barátnőim vannak. A hímneműekkel nem találom a hangot. Én lányokkal járok el sörözni meg mindenhova. szerencsére asszonypajtás fel tudja mérni a helyzetet, látja hogy nekem mennyire fontos a család és így nem féltékeny stb, és én sem adok rá okot, de azét nem sok ilyen feleség van sztem aki így elengedi a férjét lányokkal traccspartizni.
Hogy jó vagy rossz hogy nincsenek "haverok", nem tudom. De vannak szituációk, amikor fingom sincs, hogy kell viselkedni, és ilyenkor valahogy mindig a legrosszabbul sikerül viselkednem.

De volt olyan is, hogy egy egyedülélő lány panaszkodott hogy van pár felfúrnivaló képe, én meg tök felajánlottam hogy megcsinálom neki. Annyit tudni kell ,hogy én Bp-en laktam, ő meg nem.
Szóval totál nem értette, mit akarhatok tőle.
Holott semmit sem akartam. Lehet hogy túl közvetlen dolog felajánlani egy ellenkező-nemű, 45km-re lakó embernek segítséget?... nemtom, nemtom, nemtom.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.08. 20:37:46

@Laci Today Magazin:
ja, jól választottál nőstényt :)
Ó, a szarul viselkedés miatt ne aggódj, rendes családok gyerekei is szarul viselkednek, ill. lehetetlenül :)

Hát, mennyire közvetlen ... nézd, nem bugyimosást ajánlottál fel, ahhoz képest ez egy visszafogott ötlet :D, de én sem venném rossz néven, ha itt ajánlgatnának mindenféle segítséget a népek, pusztán kedvességből :D (najó, azért akad ilyen is, nem elégedetlenkedés ám!) - szóval én nem érteném félre. Lehet, hogy szegény lány is rosszul szocializált.

odium 2011.02.08. 21:22:04

Ahelyett, hogy -így gyerektelen lévén- belepofáznék a gyakorlók dolgába, csak annyit kérdeznék, hogy mi van azokkal akik "teljes" családban nőttek fel, de nem láttak mást, mint az apjuk érzelmi zsarolását, enyhe zsarnokságát, anyjuk magába fojtott sírását.
Majd ha lesz gyerekem, még írok!
A mostani eszemmel és tapasztalatommal azt tenném, hogy bizony elmondanám a kislánynak, hogy két ember összetartozása nem elhatározás kérdése.
Amúgy meg csókolom......
www.youtube.com/watch?v=74cQF2ebgOM

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.08. 21:30:18

@odium:
15:56-os kommentem erre próbál utalni.
A gyerekek (pláne az olyan kicsik, mint az enyémek) mindent tudnak, csak elmondani nem tudják.
Kérdeztem tőle, hogy az jó lenne-e, ha szomorkodnánk meg veszekednénk az apuval (mondjuk nem nagyon volt veszekedés, mióta elváltunk, jobban megmondogatok :D).
Erre azt mondta, hogy hát ezért váltunk el, nem? És tanuljuk meg, hogyan kell nem veszekedni!
Most akkor erre varrjál gombot, micsoda bölcs gyerekem van :D (ha ő veszekszik az anyjával, az természetesen más ám :D)

Most találtam itt az indexről indulva: inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-411838

odium 2011.02.08. 21:47:30

@Zsit (nyau és rémizé):
Ahogy szétnézünk, látni, hogy vannak egészséges lelkületű egyének, olyanok, akiket egy szülő, nevelőszülő, nagymama nevelt fel. Akkor ez nem mission impossible....
Én nem hiszek ennek a kutatásnak. A nemi szerepek tanulásánál csorba esik, de megint csak azt tudom mondani: aki az apjától rossz mintát látott, az nagyobb hátránnyal inul, mint akinek úgy kell "ellopni" azt, mert otthon nem volt kitől megtanulni.
Te túl okos vagy ahhoz, hogy ne tudnád; mit kell mondani a gyereknek :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.08. 21:51:47

@odium:
ebben bízom én is!
És ne nyald az agyamat, légyszi! :) Ha okos lennék, nem dilemmáznék/kérdeznék itt.

odium 2011.02.08. 22:31:24

@Zsit (nyau és rémizé):
Na, a magas labdát nem csapom le :)
Ha azt mondom, hogy elég tapasztalt vagy, azt elhiszed?
Úgy érzem, nem kell a gyereknek addig magyarázni, okokat keresgélni amíg meg nem ért valamit. Az igazságot kell az ő nyelvén. Ha végképp nem érti, akkor vagy nem akarja megérteni, vagy nem akarja elfogadni de úgy tesz, mintha nem értené. Ebben az esetben hagynám főni kicsit a saját levében.

Upuaut 2011.02.09. 10:38:05

@odium: Hát azért a nők zsarolása megér egy misét. Csak úgy mondom.

odium 2011.02.09. 18:15:47

@Upuaut:
Ez most nekem szól? Vagy csak úgy általában? Vagy mi?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.09. 18:21:21

@Upuaut:
nem szabad ezt így, nemi szerepekre kihangsúlyozni. Ugyan vannak tipikusabb megoldások, de a szenny ember az szenny ember, függetlenül attól, hogy fasza van-e, vagy hasadéka.
Na.

@odium:
Nem csapta le, pirospont ! :D
Azt gondolom, hogy pusztán a felvetésedre reagált a síró asszony és a zsarnok pasi kapcsán!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.09. 18:22:09

@odium:
erre viszont nem gondoltam, ez új szemszög (ti.: nem 'akarja' megérteni)
Köszi.

Dr. Jula Watson 2011.02.09. 21:04:24

@Zsit (nyau és rémizé): Nekem csak annyi ötletem van erre, hogy lehet némi párhuzamot vonni, hogy hát neki is vannak, voltak barátai az oviban, isolában, akik valamilyen oknál fogva már nem azok. Talán így szemléltetve jobban megértheti.

Upuaut 2011.02.10. 09:13:36

@odium: Elbénáztam. Hihagytam az érzelmit a zsarolás előtt.

Page20 2011.02.10. 09:23:18

A magam részéről erről a kérdésről azt gondolom, hogy annak van igaza, aki azt mondja, hogy a gyerekek pontosan értik a helyzetet, maximum elfogadni nem akarják. Ha az apukájuk tényleg megteszi mindazt, amit ebben a helyzetben megtehet, akkor nem lesz semmi gond, mivel te is maximumot nyújtasz.
Én pl abba a hibába estem és erre csak most jöttem rá, hogy elkezdtem a gyerekeket sajnálni. Mert azt hittem, hogy az egyik napról a másikra jött csonka család, elviselhetetlen a számukra. Pedig annyira nem az, csak nagyon fájó. És pont emiatt nem kellett volna még a sajnálatommal ezt a vacak érzést erősíteni bennük. Nálatok, meg nem is ez van. Szóval a gyerekek hozzá fognak szokni a helyzethez, csak sajnálni nem szabad őket!
Mondd nyugodtan el, hogy bizony egyszer lesz egy bácsi, aki veled fog élni stb. és el fogják fogadni majd.
Persze arra készülj, ha tényleg bekövetkezik, lesz még érzelmi zsarolás, nem is kevés. De idővel, ha hideg fejjel fogsz majd cselekedni, akkor az is elmúlik.
És az is max neked lesz egy kicsit gáz (sztem), ha apuéknál bébi lesz. Mert ebből, legalábbis én, aki nem is akarok gyereket, azt vonom, le, hogy na, tessék én még ehhez is béna vagyok, hogy egy új gyereket összehozzak. Persze, hogy most azt mondja, hogy úgysem fog segíteni, meg lehet eleinte ez majd így is lesz, de aztán rájön, hogy apu őt is úgy szereti, mint az új gyereket. Már ha apu tényleg így fog érezni.
Azt a baromságot pedig, hogy te úgy sem sok férfinak kellesz két gyerekkel, nagyon gyorsan verd ki a fejedből! Nézz csak körül, hány elvált gyerekes anyuka él boldogan az új férjével? Sok!
És még a legfontosabb! Ezt a volt pasim anyukája mondta nekem, aki 50 éves és sztem nagyon így van.
Nem számít, hogy valaki egyedülálló szülő vagy ketten vannak. Mert a gyerekek csak akkor lesznek boldog, kiegyensúlyozott felnőttek, ha a szülei is azok. És ez totál független a teljes vagy a csonka családtól. Szerintem arra törekedj, hogy te boldog legyél és ha az vagy, akkor a gyerekek is azok lesznek, mert csak akkor tudsz nekik boldogságot adni. Egy keserű szülő csak keserűséget adhat a gyerekeinek!

Upuaut 2011.02.10. 11:53:08

Egyébként korttól függetlenül jópár gyerek nagyon nehezen fogadja el apja vagy anyja új társát.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.10. 12:21:58

Nem akut a probléma - nem kell senkit bevezetnem a családba :))))
Majd szólok, ha az lesz.
De örülök, ha beszélünk róla és nem tűzoltásszerűen kell majd akkor és ott megoldani!

díva naíva 2011.02.10. 18:31:11

Rafkós a csajod, helyén az esze, ez a lényeg :))
Azon meg kár törpölni, mi lesz, ha, majd alakul, majd minden szituációban fel fogod magad szép sorjában találni és ha lesz valaki melletted, az sem robbanik be az életetekbe, szép lassan beoson, aztán csak megkedvelik a csajok is és mindjárt nem lesz olyan fekete a világ :))

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.02.15. 10:15:10

Szóval:

Nem te nyávogtál itt többször, hogy a volt férjed mekkora egy állat, mert nem akar fizetni? Vagy akkor hazudtál, és csak még jobban le akartad nyúlni őt?
És a gyerek hímet mondott, tényleg? Neked meg ugye azt, hogy szuka?

Na erre varrj gombot!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.15. 10:22:41

@Strici:
sosem mondtam ilyet, nem tudom, te az én blogomat olvasod? Amúgy meg mennnyé a picsába! :)

Nem a gyerek nem hímet mondott, de legközelebb felveszem, hogy kellően autentikus legyen és jól tudjam visszaadni a problémáit!
(engem csak simán leöregezett a minap, innen már csak egy lépés a szuka :D)

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.02.15. 11:45:03

@Zsit (nyau és rémizé): Olvass má, bébi, valami rosszat mégis mintha mondtál volna... De megájjá, visszanézem, most már direkte.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.02.15. 11:52:56

@Strici:
hogyne mondtam volna, csak tudod, nem mindegy, hogy tejszín vagy kapuszín :)
(olvass csak vissza!)

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.02.16. 09:30:48

Az még a kérdésem, hogy a Kira tud-e bármi konkrétot mondani, vagy csak olyan, mint a MT-n a Baszod Béla volt?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.16. 21:56:07

A gyerekeknek akkor is rossz, ha két ember együtt marad, de rossz a kapcsolatuk. Jó kis közhely ez. Nem kell erőltetni a maradást, látok ilyet, szörnyű, mit tanulnak belőle a gyerekek.

Zsit, az új hímszerzéshez egy ötlet, fogalmam sincs, működik-e, de talán próbáld ki: van az internet, azon lehet indítani naplót, ez az ún. blog. Csinálj egyet, írj mindenféle érdekes témát, így lesznek olvasóid, akik kommenteznek, kialakul egy rajongótáborod. Időnként posztolj olyat, ami a férfiak fantáziáját beindítja, például a lábadról fényképet, vagy egyéb szexi dolgot. Eddigre már biztos lesznek olyanok, akik levelekkel bombáznak. Válaszd ki a legjobbat, és kész is!

Ha kipróbálod, majd tájékoztass az eredményről.

kiraaaaa 2011.02.17. 07:08:02

@Strici: tud.
A hasonló cipő mond neked valamit? csak-fél évben vagyok, tehát ez vár rám is, a királylány már a spájzban van.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.17. 23:40:03

@kiraaaaa:

Azannya, neked kellett volna egy másik spájzba menni, elszúrtad. Mindenesetre a lekvárokat mentsd meg, a királylánynak meg vágd a szemébe (ha netán találkoztok), hogy te sose leszel tudós a Kigondoltamon!

kiraaaaa 2011.02.18. 08:45:18

@Strici: látom, te meg nem értesz semmit:))nem baj, pedig teljesen világosan, tagoltan és érdemben válaszoltam.

@Levéltáros: ez a királyjány követ:)

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.02.19. 20:03:48

@kiraaaaa: Igen, többek között a tagolást nem értem. Például azt a kötőjeles szerkezetet, hogy "csak-fél". Ez vajon azt jelenti-e, hogy közelítőleg fél, vagy azt, hogy sajnos, nem az egész, csak a fele?

kiraaaaa 2011.02.20. 15:57:33

@Strici: kérlek szépen az azt jelenti, hogy 6 hónap lemaradásom van (mínusz fél év hátrány); vagyis engem később ér el ez a probléma, de elér fél év múlva.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.02.22. 17:52:35

@kiraaaaa: Ja, értem. De a tagolást még mindig nem.

kiraaaaa 2011.02.22. 18:25:09

@Strici: nem baj, nincs harag:))

kozgaztanar 2011.03.12. 13:00:35

hány éves a kiskorú?

aJeti 2011.03.19. 14:30:20

@kozgaztanar: a pusztába kiabálunk már megint...
akkor hallgassunk zenét. vagymiez.

www.youtube.com/watch?v=j5v-gY-7J1E

yep, yep :D

napalm 2011.06.27. 13:18:51

a gyerekek mennyi idősek?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.06.27. 13:30:13

@napalm:
7 lesz a nagyobbik, 5 múlt a kisebbik
Ja, még nem értik a világot? :D hátborzongató!
süti beállítások módosítása